De Life Sciences & Health Hub opent haar deuren

Ondernemers, wetenschappers en Rotterdammers vinden elkaar in de Life Sciences & Health Hub.

De Life & Sciences Health Hub opende op 24 februari 2017 officieel haar deuren op de negende verdieping van de Science Tower in Rotterdam-West.

De LSH Hub is:

  1. De go-to plek in Rotterdam om te starten in de Life Sciences en Health door de aanwezigheid van een sterke community, programma’s en coaching, ondernemerschapsonderwijs en testmogelijkheden.
  2. De plek waar maatschappelijke vraagstukken een ondernemend andwoord vinden door evenementen, challenges en display ruimte waar de bewoners van Rotterdam gebruik van kunnen maken.
  3. De plek waar cross-overs worden gemaakt door de hubs op het gebied van Health innovatie, CleanTech, Food, Maritiem`en circulaire economie.

Groot Life Science & Health netwerk
Met de ruim honderd gevestigde bedrijven in de medische wetenschap en gezondheidszorg heeft Rotterdam een van de grootste netwerken in Nederland op dit gebied. Doel van de Life Science & Health Hub (LS&H Hub) is om deze ondernemers wetenschappers en zorgorganisaties bij elkaar te brengen. Samen kunnen zij nieuwe innovaties ontwikkelen en deze door patiënten en cliënten laten testen en ervaren.

Innovatieve medische sector
De Hub moet de innovatieve medische sector in Rotterdam een extra boost geven. Binnenkort worden in dit ‘levende laboratorium’ volop evenementen georganiseerd, onderwijsprogramma’s gegeven en zorginnovaties getest. “Als gemeente zijn we heel blij met de lancering”, zegt Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie. “De LS&H-sector is een grote werkgever en een van de belangrijkste economische sectoren in de stad. De Hub draagt bij aan innovatie en ontwikkeling in de gezondheidszorg en de medische wetenschap. Ik vind het geweldig dat ondernemers, wetenschappers én Rotterdammers nu fysiek samenkomen om innovaties te ontwikkelen en te ervaren.”

Medicijn
Thijs Spigt, directeur van Erasmus MC Technology Transfer Office (TTO): “Vanuit TTO begeleiden wij met name wetenschappers, maar ook medewerkers, zoals een verpleegkundige, met nieuwe innovatieve ideeën. Dit kan gaan om een nieuw medicijn, maar ook om een wasstraat voor het ziekenhuisbed. We helpen de kennis te beschermen, zoeken naar samenwerkingspartners en de juiste financiering om een product op de markt, ofwel bij de patiënt te krijgen. Een van de manieren is een start-up oprichten. Deze faciliteren we in de Incubator en nu ook in de Life Sciences & Health Hub.”

Rotterdam Science Tower
Niet voor niets huist de Hub in de Rotterdam Science Tower; daar vestigen zich inmiddels steeds meer bedrijven en start-ups op medisch- en gezondheidsgebied. In het LabHotel kunnen onderzoekers en bedrijven bijvoorbeeld flexibel laboratoriumruimten huren. Ook de Erasmus MC Incubator en het Erasmus Centre for Entrepeneurship hebben de Science Tower als thuishaven.

Initiatiefnemers LS&H Hub
Nu al hebben dertig organisaties zich aangesloten bij het LS&H Hub-netwerk. De Hub is een initiatief van het Erasmus Medisch Centrum, het Erasmus Centre for Entrepreneurship, het LIFE Rotterdam Consortium en de gemeente Rotterdam.

Voor meer informatie check de site van de HUB.