Innovatie van de Week #007 – Philips gaat voor beeldvorming hartritmestoornis

Zorgtechnologieconcern Philips neemt het bedrijf EPD Solutions over. Dit bedrijf houdt zich bezig met medische beeldvorming rond hartritmestoornissen. Philips betaalt in eerste instantie 250 miljoen euro in contanten. Later volgen aan mijlpalen gekoppelde betalingen. Philips stelt met de overname de eigen activiteiten op het gebied van medische beeldvorming te versterken. Met behulp van de technologie van EPD Solutions kan een 3D-beeld van het hart- en bloedvatenstelsel worden gemaakt. Dit moet betere diagnoses en betere keuzes voor behandelingen mogelijk maken.

Volgens Philips groeit de markt voor medische beeldvorming bij hartritmestoornissen sterk. Die markt zou nu meer dan 2 miljard euro waard zijn. De acquisitie van EPD Solutions moet in juli worden afgerond. Philips treft na afronding van de overname een voorziening van 210 miljoen euro voor de mijlpaalbetalingen. De oprichter en voorzitter van EPD Solutions, professor Shlomo Ben-Haim, zal Philips steun bieden voor het uitbouwen van nieuwe activiteiten. EPD Solutions zal na afronding van de overeenkomst vallen onder het bedrijfsonderdeel Image Guided Therapy van Philips.

Philips wil dus investeren in beeldvorming, vooral rond hartritmestoornissen. Is dit een gebied wat jou interesseert? Vind een stage bij Philips en ga daar aan de slag met de laatste technieken.