Innovatie van de Week #011 – Zorgrobot LEA

Veel patiënten zijn onzeker over lopen en hebben ze angst om te vallen met een rollator en grijpen daardoor naar de rolstoel. Hierdoor komen ze vaker in een sociaal isolement te zitten en bewegen minder.

RobotCareSystems (RCS) heeft een interactieve zorgrobot (LEA) ontwikkeld die mensen ondersteunt op het gebied van mobiliteit en cognitie. De robot begeleidt de gebruiker actief bij het (op)staan en lopen, maakt het mogelijk weer te lopen waar gebruikers beperkt zijn tot rolstoelgebruik, heeft de intentie om vallen te voorkomen en kan zelfstandig naar de gebruiker toekomen. Met meer dan 40 sensoren houdt LEA de gebruiker veilig en stabiel tijdens het lopen.

Daarnaast stimuleert LEA dagelijkse beweging met oefeningen en geeft zij herinneringen voor bijvoorbeeld medicijnen, eten en drinken en afspraken. Verder kunnen mantelzorgers en zorgprofessionals met videobellen en statistieken via de online portal en app op de hoogte worden gehouden van de dagelijkse activiteiten van de gebruiker van de LEA.

Afbeeldingsresultaat voor robot care systems

Leer hier meer over LEA.