Studentenpagina

Op deze pagina zijn links te vinden die je doorverwijzen naar allerlei handige sites voor de GZT-student. Vind via hier je betrouwbare bronnen voor je projecten, verbreed je vakkennis en blijf up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied via (digitale)vakbladen of een bezoek aan een beurs.


 

GZT:

Sites:

  • IFLScience (Allerlei nieuws op het gebied van wetenschap, heeft ook een facebookpagina.)

Vakbladen:

Beurzen:

  • Zorg & ICT Beurs – Jaarbeurs Utrecht

Zorg & ICT is hét startpunt voor digitaal gedreven zorg. Het event Zorg & ICT is daarbij het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie, zichtbare innovatie, inspiratie en is de uitgelezen gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken met vakgenoten. Een bezoek aan de beurs is interessant voor directie en management, zorgprofessionals en ICT´ers die werkzaam zijn bij een zorginstelling.

Het thema van 2018  “ICT zorgt voor mensen” en is gefocust op de digitaal gedreven zorg van tegenwoordig en de toekomst.

Tijdens de beursdagen zullen er ruim 9.000 professionals, 180 exposanten en 170 sessies zijn.

Op 5 minuten lopen van de beurs is het treinstation van Utrecht, dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

http://www.zorg-en-ict.nl/

  • Technology for Health –  ’S-Hertogenbosch

Dit is een vakbeurs waar de ontwikkeling van medical devices centraal staat. Hierbij komen toeleveranciers, ontwikkelaars, serviceverleners en zorgprofessionals bij elkaar voor een jaarlijkse update, nieuwe projecten en contacten.

De thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: big data, sensortechnologie, brachytherapie, robotica, domotica, serious gaming, biomaterialen en revalidatie. Ook zullen ervaringsdeskundigen vertellen vanuit hun rol in de zorg of als patiënt over hun ervaringen met technologie in de zorg.

Wil je hiernaartoe? Dan moet je je aanmelden via de site hieronder! Het bezoek aan deze beurs is gratis!

http://www.technologyforhealth.nl/

Apps:

  • Figure1 (Een soort Instagram voor medische professionals: Medische beeldvorming bijspijkeren en ziektebeelden inschatten op basis van foto’s)
  • Verpleegkundig Zakboek (Voorbeeld van apps die een GZTer zou kunnen ontwikkelen)

 

Heb je zelf tips voor ons of je medestudenten, dan horen we het graag van je (via contact@heat-gzt.nl) en dan zetten wij deze op de site!